Geroosterde bloemkool met komijn

De bloemkool combineert perfect met komijn, en door de bereiding krijgt de bloemkool ook een nootachtig karakter.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 eetl. (hazelnoot)olie
  • 10 gram komijnzaad
  • zout


Werkwijze

  1. Snijd de bloemkool tot kleine roosjes.
  2. Breek de komijnzaadjes een beetje in een vijzel.
  3. Vermeng in een grote mengkom de bloemkoolroosjes met de hazelnootolie en het komijnzaad.
  4. Rooster de bloemkool in een oven op 180°C voor circa 30 minuten.
  5. Bestrooi direct met zout en serveer direct.


Toepassingen

Als groentegarnituur bijvoorbeeld met Griekse yoghurt, feta of tomaat of als component in een lauwwarme salade.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.

Met dank aan Appèl en Jeroen Traa van ik-kook.