Met venkelzaad gestoofde spitskool

Kummel en venkel vormen een perfecte combinatie met spitskool. Kummel wordt vaak gedaan maar venkel een stuk minder, tijd voor een mooi recept.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 eetl. boter
  • 1,5 theel. ui, gesnipperd
  • 1 eetl. venkelzaad
  • 1 eetl. Pernod


Werkwijze

  1. Maak de spitskool schoon en maak de bladeren los.
  2. Snijdt de spitskool fijn.
  3. Smelt de boter en fruit/bak de gesnipperde ui enkele minuten.
  4. Voeg het venkelzaad toe en fruit even mee zodat de aroma’s goed vrijkomen.
  5. Voeg de gesneden kool toe en stoof in enkele minuten gaar.
  6. Breng op smaak met een beetje Pernod, peper en zout.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.


Met dank aan Appèl en Jeroen Traa van ik-kook.