Palmkool met pasta

Ingrediënten

  • spekjes
  • middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram palmkool
  • kookroom (naar smaak)
  • peper en zout
  • 100 tot 150 gram spirelli (pasta)

Werkwijze

  1. Haal de bladeren van de nerf af en snijd ze in reepjes.
  2. Snipper de ui.
  3. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  4. Bak de spekjes uit. Neem de spekjes uit de pan.
  5. Fruit in het spekvet (evt. klein scheutje olie toevoegen) de gesnipperde ui en de knoflook.
  6. Doe er de koolreepjes bij en een heel klein beetje van het kookwater van de pasta.
  7. Laat het geheel ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  8. Roer er wat kookroom door en maak op smaak met zout en peper.
  9. Doe de spekblokjes en de pasta erbij en verwarm het geheel al roerende even door.

Als je de nerven ook wilt gebruiken (dan gooi je immers niets van de groente weg), snijd die
dan in stukjes van 1 tot 2 cm. en kook ze een paar minuten tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken
in een zeef en fruit ze mee met de ui en de knoflook.

Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.