Stamppot van andijvie

Ingrediënten

  • 1 kilo bloemig kokende aardappelen
  • 4 dl.melk
  • zeezout
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 600 gram andijvie
  • 150 gram boter
  • 1 eetl. witte wijnazijn


Werkwijze

  1. Kook de geschilde aardappelen in voldoende water met zeezout in circa 20 minuten gaar.
  2. Breng ondertussen de melk aan de kook.
  3. Giet de aardappelen af, laat ze kort droogstomen en stamp ze fijn.
  4. Giet de kokende melk bij de aardappelen en roer tot een egale massa.
  5. Hak de andijvie fijn en voeg samen met de boter toe aan de puree.
  6. Breng eventueel op smaak met witte wijnazijn.


Toepassingen

Als zelfstandig hoofdgerecht, geserveerd met piccalilly en sausijsjes.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.


Met dank aan Appèl en Jeroen Traa van ik-kook.